The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Friday, December 17, 2010

Sawang..

Tuesday, November 30, 2010

gambar passport lagi

Itu hari sudah register syasya masuk tadika untuk tahun depan..
teacher mintak macam2 dokumen...salah satunya, gambar ukuran passport 2 keping..
seperti yang pernah dilakukan sebelum ini, abahgirls buat sendiri je gambar2 tu...jimat! dan dapat banyak keping...

gambar passport sebanyak ini kosnya cuma RM2 je..

Namun, dalam proses mendapatkan gambar syasya yang terbaik agak seksa....
tambahan pula, syasya masa tu dalam mode gedik...

abahgirls : syasya! kepala lurus, badan tegak...jangan la senyum camtu!
jgn senyum nampak gigi...jgn buat mulut senget!

dulu syasya, skarang muya

Semenjak muya dah setahun ni, keadaan rumah sudah tidak terurus lagi...
abahgirls dah tidak rajin lagi nak mengemas, mama lagi la...
jadi, kepada tetamu2 yg nak datang, sila maklumkan 24 jam sebelum kehadiran anda..

nampak dari gaya, macam nak panjat masuk ke dalam kotak itu,
sebenarnya baru nak keluar ye..

muya menggeledah kotak itu mencari-cari sesuatu yang berkenan di hati..
syasya masih naik mainan adik walaupun dah 217 kali dilarang berbuat sedemikian...

kelihatan di kanan sana, kerusi POÄNG abah, dan kerusi rotan syasya
menghalang laluan ke tangga...bila la mau beli pagar?

mata sudah ngantuk, tangan masih teraba-raba mencari serpihan lego....

Thursday, November 18, 2010

MUYA IS 1


HAPPY BIRTHDAY NUR MUYASSARAH !

Monday, November 8, 2010

Wajah-wajah Muya

muka macam2..

muka "ek?"

muka "isk..isk..sampai hati.."

muka "lalalala.."

muka " nak susuuuuuuuuuuuuu..!"

Sunday, October 31, 2010

Rambut Baru Lagi

bye kutu...

Tuesday, October 26, 2010

NAG @ Senawang

7-8 tahun dulu abahgirls penah keje repair jalan kat Segamat..
Satu hari, member sekerja ajak pi makan nasik ayam kat Gemas..

Jauhnya nak makan nasik ayam sampai ke Gemas..rupa-rupanya Segamat dgn Gemas sempadan..20 minit je..hehe..Geog fail la..

Sesampainya di tempat yg dituju, org punya ramai...ape yg special sgt ni??
duduk2 je, terus pelayan kedai hidang nasik 3 pinggan (utk 3 org)..pastu tanya nak ayam 1/4 ke, 1/2 ke sekor ke..uik? lain ni..

Rupa2nya mmg best la nasi ayam kat situ..walaupun tempat dan kedainya biasa2 je, kat stesen bas, namun nasi ayam tu mmg terbaik dari ladang...sedap!

dan tu la 1st & last makan nasi ayam Gemas...sebab keje tak lama kat Segamat..

gerai nasi ayam gemas (http://nasiayamgemas.blogspot.com/)

Ingatkan dah tak merasa lagi nasi Ayam Gemas ni..
tapi satu hari, semasa suatu rangka lawatan ke rumah sedara kat Senawang, tetiba ternampak satu restoran bertajuk Nasi Ayam Gemas (NAG)..uik? dah ade cawangan? bagus ni..

Maka hari tu, abahgirls & family pun singgah le pekena..
mmg sama macam yg kat Gemas tu, malah ayam dia ade 4 perisa..
mamagirls yg mula2 agak tidak percaya akan kesedapan NAG pun akhirnya akur dgn kesedapannya..

suasana tempat makan yg selesa..servis pun pantas..

syasya mmg suka sup-sup ni..

muya turut tidak ketinggalan menikmati NAG



Monday, September 27, 2010

Main Lawan Nyanyi

syasya : abah! abah nyanyi lagu "Jambatan Sudah Roboh", syasya nyanyi lagu "London Bridge is Falling Down"..

abahgirls : OK! 1....2.....3!

syasya (abahgirls) : London Bridge is falling down (Jambatan sudah roboh)......falling down (sudah roboh)..falling down (sudah roboh)..

syasya (abahgirls) : London Bridge sudah roboh...eh! (jambatan sudah roboh)...

abahgirls : Yeeeaaaaa abah menang!

syasya : alaaaa abah nyanyi kuat...


syasya gedik..

Muya..Si Tembam...

budak kuat minun susu..

Wednesday, September 15, 2010

Membengangkan Syasya

Di dalam kereta..

syasya : Abah, kita nak pegi mana ni?
abahgirls : Kamdar..(sebenarnya nak pegi tempat lain, tapi sengaja jawab Kamdar..)
syasya : mmchet! (bunyi bengang)
abahgirls : Kenape?
syasya : Asyik pegi Kamdar je....
mama :...... :)

muka tensen..

kalau Kamdar tu besar camni syasya suke kot?


Nota : Misi mencarik kain cotton cun2 di segenap ceruk oleh mama bermula...

Friday, September 10, 2010

Raya 2006 - 2010

Selamat Hari Raya
Maaf
Zahir dan Batin

10 September 2010 - Port Klang (syasya 4 tahun, muya 10 bulan)

22 September 2009 - Beranang (Syasya 3 tahun 4 bulan)

1 Oktober 2008 - Port Klang (Syasya 2 tahun 5 bulan)

13 Oktober 2007 - Beranang ( Syasya 1 tahun 5 bulan)

24 Oktober 2006 - Port Klang (Syasya 5 bulan)


Tuesday, September 7, 2010

Perutusan Raya

video

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Monday, September 6, 2010

testing..testing.. :)

Thursday, September 2, 2010

Misi Mencari Baju Melayu Cap Orlando

Dah banyak kali abahgirls agak kecewa setiap membeli baju melayu siap...
ade je yang tak kene...biasanya kalau beli baju melayu, mesti tak jumpa yang betul2 selesa..

Masalah yang dihadapi, saiz baju dengan saiz seluar agak tak sesuai..
contohnya..kalau baju saiz "S" (contoh ye..hehe)..seluar mesti saiz "m"...baru selesa...
tapi mana bleh beli baju dgn seluar lain2 saiz...

gambar pink (2006) - seluar sempit! baju ok...
gambar kelabu (2007) - baju besar gedabak! seluar ok...
gambar biru (2009) - Puas Hati !
eh! mana gambar 2008? 2008, duit agak terlebih
maka baju melayu ditempah khas, so takde masalah..:)


Baju melayu biru tu mmg the best la! cuttingnya mmg cocok dgn body den...maybe sebab getah kat pinggang seluar tu panjang, bleh di"strach" sepanjang lebih 45 inci...(sedangkan pinggang den baru 30 inci je..kot? hehe)

Akhirnya, telah ketemu jua dgn baju melayu siap yang dicari2 selama ini, confirm tiap2 tahun akan beli jenama ni...Orlando..:)

Tapi sayang, butik Orlando kat Alamanda tu dah tutup...agak kecewa tahun ni...puas menggoogle tapi tak jumpa jugak di manakah lokasinya butik Orlando kat tempat lain..

Namun, daripada info yg diperolehi daripada kawan mama...rupanya kat Metrojaya Midvalley ade jual baju melayu tu...TQ En. Choup!

hehe..tahun ni merah....
dan harganya juga lebih murah dari tahun lepas!

Nota : Alamak! bekenan yang kaler coklat tu...camana ni, mungkinkah konsep thn depan kaler coklat? mama?

Friday, August 27, 2010

Syasya Membaca Iqra'

syasya : abah, dengar la syasya baca iqra' 2 ni..

abahgirls : ok...

syasya :"Ta Wa"..macam air sirap kan abah?
"Ta Da"..macam ni kan abah (sambil tadah tangan)..
"Ba Wa"..bawak kan abah?..
"Ta ta" tata muya!
" Ka Na"..macam kanak-kanak je..

abahgirls : he he he..

Sunday, August 15, 2010

gedek-gedek-gedek



...apa saja si jellyna tuuuu....dah tengah malam buta...asyik tegedekgedek, tegedekgedek, tegedekgedek...tak berenti-berentinya dek menjahit saja...

Tuesday, August 10, 2010

Selamat Menunaikan Rukun Islam Ke-3..



..tanpa meninggalkan rukun Islam ke-2...

Sunday, August 8, 2010

Belajar Dari Special Agent OSO

abahgirls : syasya, tolongkan pijak kaki abah..
syasya : ok..

abahgirls : pijak dari jari, sammmpai kat peha ye..konon2 syasya jalan atas jambatan la..
syasya : ok...
abahgirls : eh! kenapa buat tangan camtu? (mendepakan kedua-dua belah tangan)
syasya : memanglah..nanti tak jatuh..

abahgirls : mana blaja ni?
syasya : OSO yang ajar...

Special Agent OSO

abahgirls
: ok syasya, tolong buangkan sampah ini ke dalam tong sampah...cepat OSO anda ada 5 saat......5..4..3..2..
syasya : dahhh!
abahgirls : 1! Berjaya! Tugasan selesai...ada mendapat Digi-Medal tugasan khas OSO..
syasya : yeaaa!!

OSO membantu kawannya menggosok gigi dgn 3 special steps

Three Special Steps,
That's all you need,
Three special steps,
and you'll succeed....
Special agent...OSO.......


Nota :
Sape yang suka tengok OSO sebenarnya ni??

Tuesday, August 3, 2010

Pehh! My Father-In-Law..

6.30 pm...Port Klang...

Atuk yang dah siap pakai baju melayu, ketayap tetiba bukak laptop pakcik...
abahgirls yg tengah melayan muya jeling2 jugak..ape abah nak buat dgn laptop Jasairy tu?

wahh..pandai jugak dia connect internet ye...
oh..bukak google chrome lagi..

abahgirls : abah nak bukak Hara***Daily ke bah?
abah : ...(senyap)
abahgirls :...(tak dengar ke aku tanya..?)

oohh..bukak youtube...

abahgirls : ooh...abah nak bukak ceramah agama ye..mmg banyak ceramah kat youtube tu..
abah :....(senyap lagi...)

tetiba nampak abah macam angguk2 kepala..then ade lagu2...mushkil nih...
pastu dia bangun pegi ambik kertas dengan pen..

abah : zeri..tolong ajar abah camana nak download video kat youtube ni..
abahgirls : video ape ni bah..
abah : ni band lama ni...zaman 70-an dulu..ade rupanya kat internet...

hahaha...rupanya abah den tengah bukak klip video Grand Funk Railroad...

mmg otai la..
den pun x penah kenal band ni...

terkonang semaso dulu ko bah? hehe..

Monday, August 2, 2010

Typo Error

Ahad....malam..

kepenatan baru balik dari Port Klang...
muya ZZZzzz, syasya dah lalok, mama..GEDEK..GEDEK.. (cuak...permintaan melebihi kemampuan..)

Ade ke live game malam ni...?
guide..menu..search....hah?? ade..ade..

5 minit sebelum game bermula...
Apsal pelik je tulisan ni..macam x kene je...lahhhh..patut pun..
Oii Astro! tido ke..? tu..tu salah eja la!..

Emitares? hehe

2-3 minit lepas tu..
eh! suda tukar ka? ingat korang x sedar sampai sudah...

Haa...baru betul...lenkali tulis biar betul..
bikin panas penyokong Arsenal je..:P

dan keputusannya...Arsenal 3- 2 Celtic
yeah! we won the Emitares Cup again..

Komen tentang prestasi Arsenal :
  • Kita sangat..sangat perlukan 1-2 org defender baru..Djourou masih blom ble diharap sgt..
  • Comfirm kene beli keeper baru!
  • Walcot jgn kasi main lama2 sgt..main half time je cukup..crossing ntah ke mana2..
  • Chamakh x dapat bola pun..woi..pass la kat dia! maybe blom serasi..
  • Frimpong? sape tu..?? not good enough...
  • Kalau biarkan Fabregas blah, then xde pengganti bertaras star..bye2 je la

Friday, July 30, 2010

Makan2 + Mandi Pool + Tengok Bola

Hujung minggu datang lagi...
kalau tak keluar mmg tak sah...

ke mana destinasi kita kali ini?
plan nak pegi 3 tempat...

  1. Makan2 kat tempat feberet "kedai panas" Kg. Pandan
  2. Bawak syasya mandi-manda, kat Splash Park, The Mines
  3. Tengok bola kat stadium Cheras....tengok bola??
..dan segalanya berjalan lancar seperti dirancang...
akan tetapi pengurusan masa agak tidak berapa baik..
patutnya, susunan perjalanan..Serdang - Kg.Pandan - Stadium Cheras....

tapi lapar punya pasal..terpaksa pegi Kg. Pandan dulu, patah balik ke Serdang, then ke stadium..

Splash Park, Level 5 New Wing

bole la..tapi lenkali kene pegi awal2 sikit..air sudah agak kotor..


sedang asyik tengok syasya main air..tiba2 dapat SMS..
" game dah nak start, penyokong soccerkids kat grandstand sebelah kanan, jgn tak jadi datang.. - pak jak "

abahgirls : ok syasya..lagi 10 minit ye..
syasya : 10 minit tu lama lagi kan abah?

..akhirnya tiba di destinasi terakhir...Stadium KLFA, Cheras..

kitorang nak tengok Kamallul Ihsan (anak Tok Jak) main bola..
perlawanan akhir, NST National Junior Football League 2010..Akademi Soccerkids MBSA Shah Alam VS BP Soccer Academy Penang

Ihsan, main untuk soccerkids di bawah jurulatih Anuar Abu Bakar (ex-Selangor)

sepupu den tu..Ihsan..no.12..main wing kanan..

pengalaman pertama syasya n muya tengok bola..tengok ke?

namun..soccerkids tewas jua..tewas bermaruah..
agaknya sebab abahgirls pakai baju warna pihak lawan kot??
haha...pak jak tak cakap soccerkids jersey biru..:P


Friday, July 16, 2010

Oh! Bangga lagi..

Semalam mama call..

mama : Majalah Wanita baru dah keluar...4 pages!
abahgirls : haaa? ye ke..? ok nak pi beli sekarang...

carik punya carik..tak jumpa..yg ada bulan Julai punya..
3 kedai semua kata blom ada..camana KL ada, Ampang blom ada? Ampang kan dekat dgn KL..

oh! tak saba den nak balik rumah....

hari tu Majalah Gila-Gila, yg ni majalah Wanita plak.. :)

Nota : Sila dapatkan Majalah Wanita keluaran Ogos 2010 di kedai-kedai berhampiran.. :)

Pengaruh Seniman Bujang Lapok

Thursday, July 15, 2010

Mama nak makan 2-2

Suatu hari, setibanya abahgirls di rumah....

mama : jom makan KFC...
abahgirls : jommm....

( KFC...hmmm cam dah boring plak tetiba...)

abahgirls : mama, tapau je la KFC tu, beli utk mama je la..
mama : laa.. apsal?
abahgirls : abah nak makan lain..tak nak KFC..
mama : nak makan ape?
abahgirls : nasik kukus!
mama : haaaaa? nak jugak....nak 2-2...KFC dgn nasik kukus tu..
abahgirls : hmmm....
syasya : nak ikutttttttttttt!
muya : da, da, da, da..(apa barang KFC, nasik kukus...buku kaler kakak ni lagi best..nyum! nyum!)
mama : syasya! tgk adik makan buku syasya...

nasi kukus ayam rempah @ tesco, Kajang VS KFC mix ori & spicy

nyum..nyum..



Sunday, July 11, 2010

simple asthma symptoms

abahgirls : syasya...semput ke tak?
syasya : takkk...
abahgirls : cam semput je tu...
syasya : manade...
abahgirls : ok, cuba kira 1 sampai 10..
syasya : 1,2,3,4,5,6.....(tarik nafas)..7,8,9,10!
abahgirls : ok, pegi amik puff (inhaler) syasya..
syasya : ok...

alah budak semput...

Sunday, July 4, 2010

bye bye kutu..

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP