The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Thursday, January 28, 2010

Mangkuk2 hayun tu semakin terdesak dan berani!

Jam dah menunjukkan pukul 7.20 ptg...
dah time camni, tapi masih berada di sekitar Ampang...
sepatutnya dah sampai area Langat dah ni...

tiba-tiba telefon berbunyi...
berderau darah abahgirls bila dapat panggilan telefon daripada taska....
tak penah2 telefon..apsal pulak ni???

bila jawab je, tetiba dengar suara mamagirls..."handbag kene curik! telefon balik!"
perasaan jadi tak tentu arah....
mula2 terkejut beruk dengar berita tu..
lepas tu lega skit sebab sebab syasya/muya xde pape..
lepas tu terus tension mengenangkan external hard disk yg ada dalam handbag tu...

macam2 benda penting ada dalam hard disk tu...gambar2 syasya masa kecik (semua blom cuci)...fail2 keje....Chuck season 2! tidakkkkkkkkkk!!!

sampai rumah siap2 terus gi IPPD, Kajang buat report...
sebelum tu semua kad kredit, kad ATM, sim kad dah diblok..

bye bye Nokia XpressMusic mama yang abah belikan..isk!

Esoknya, abahgirls & mamagirls terpaksa cuti..macam2 benda kene settle..

mula2 pegi balik IPPD Kajang amik (beli) resit rasmi report (RM 2.00..malam tadi masa buat report, polis tu kata kalau xde resit ni, takle buat lesen baru..hmmmm...yeke?)

Lepas tu pegi JPN, Kajang...buat ic baru mamagirls & mykid syasya..
tetiba abahgirls pun sibuk nak buat ic baru...
saje sebab nak tukar alamat rumah baru....alang2...

cam gembira je...x sedih pun ic ilang

masing2 pegang borang

bleh tahan laju gak servis kat sini...tahniah!

Lokasi seterusnya ke JPJ nak buat lesen kete baru..

tapi sebelum tu, singgah dulu pekena nasi beriani...lupa la nama kedai ni..
nasi beriani kukus roket ke hapa ntah kat seksyen 7 tu....dah lapa..

RM 8.00 sepinggan...bole la...siap ade sup..
1st time makan nasi beriani dengan sup...


Mula2 yg terfikir dalam kepala, nak pegi JPJ Bandar Tasik Permaisuri, Cheras...
tetiba ternampak plak sign-board JPJ B.B Bangi kat area situ...
bagus jugak, dekat skit....

lesen hilang kene RM 20.00!
ic hilang free je...pelik2...

Sebelum balik, singgah celcom amik sim kad baru (kene lagi RM 5.00)...
lepas tu singgah plak kat Alliance bank, buat kad kredit baru..

cuma kat ATM je tak buat lagi...lain kali pulak..dah penat.....

Oh! mana Muya? kenapa tiada dalam gambar??
Muya pagi2 lagi dah ditinggalkan di taska..kang tak jadi keje plak...
syasya hampir-hampir sahaja ditinggalkan sebelum dia buat muka seposen....



2 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen:

Soulie February 2, 2010 at 9:46 PM  

kesiannyer handbag jal kene snatched! hassle sungguh nak kene renew sumer lesen, ic, atm lah bagai

ilhamnurani May 22, 2010 at 10:05 PM  

kih3...
yg kelakar (sampai terguling2*)
duit dlm tu ade 10 hingget jep..:D

malangnye pencurik tersebut.. :P
haduyaiiii

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP