The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Friday, January 28, 2011

I'm Lovin' It

mama : abah, gas abis...takleh masak..
abahgirls : nak prosperity burger?
mama : nakkkk..
syasya : yeaaaaa mekdonel! syasya nak yg ade mainan tu..
muya : dadabugugumamama..(nak bubur McD!)

sedang boring beratur, abahgirls terdengar perbualan akak customer depan dgn akak jaga kaunter..

akak customer : bubur McD satu..
akak kaunter : nak yg besar ke yg kecil?
akak customer : yang kecik..
akak kaunter : maaf kak, kita ada yang besar je
akak customer : .....


akak kaunter : lagi nak order apa kak?
akak customer : ayam goreng satu set..
akak kaunter : yang regular ke yang spicy?
akak customer : spicy..
akak kaunter : maaf kak, yg spicy dah habis..
akak customer : .....


apa daa itu akak kaunter..sebaik akak customer tu penyabar orangnya..
setelah dapat makanan yg diorder, abahgirls berlalu sambil mengutuk akak kaunter tu di dalam hati..

ni yg diorder..

untuk abahgirls :

set quarter pounder

untuk mama :

chicken prosperity burger
(sudah silap order, mama nak beef...muka mama sudah monyok sekejap..
fokus abah terganggu dek perbualan mereka tadi..)

untuk syasya :
happy meal (with ayam goreng seketul)

apple pie

sundae cone
(dan, pada malam itu juga, syasya kene amik inhaler kaler biru 4 puff...)

untuk muya :

bubur ayam..muya sgt suka ini bubur

Nota :
sori mama, rasanya abah maybe akan pegi makan mcd sensorang lagi jap lagi ni.. :)


2 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen:

jellynajal January 28, 2011 at 9:04 AM  

cis. ganti balik beef prosperity burger.

suez January 28, 2011 at 10:33 AM  

cis. ganti balik beef prosperity burger aku. tetibe.
eh akak kaunter, takleh ke cakap "sebelum akak pilih, saya nak bagitau, kita cuma ada bubur yg besar saje ye, yg kecik abis" pastu cakap yg sama utk ayam goreng tu? kan dpt jimatkan masa dan air liur akak customer tuh.
kalo aku jadi akak customer pun mungkin akan bersabo jek. mungkin akak kaunter tu baru setat keje lepas cuti spm baru2 nih.

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP