The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Saturday, January 29, 2011

mengomen kedai makan

ooo..skarang kalau komen negatif pasal makanan kat kedai makan bleh kene saman ye?
apa plak?? customer is always right maa....

malam tadi abahgirls anak beranak pi makan kat satu kedai kat sungai ramal bertajuk N**'* L***** I***** (risau gak kalau kene saman ni..heheh)

usaha pencarian kedai ni agak sukar sebab lokasinya amat pendalaman...
3 kali (3 hari yg berbeza) carik baru jumpa...maybe sebab jalan ke tempat tu gelap dan tak tengok google map betul2..

maka malam tadi jumpa jugak....kedai ni member mama yg rekemen, katanya best..best ke?

ok..abahgirls nak komen makanan2 yg diorder..

1) Soda Gembira (sirap bandung with aiskerim soda)
- sedap, unik, soda tu tak dicampur dulu dgn sirap bandung tu
- RM 2.50

2) Soda Ceria (sirap bandung campur aiskerim with aiskerim soda)
- sedap, sama macam soda gembira tapi letak aiskerim vanila)
- RM 3.50

3) Laici (suam, no ais)
- biasa je, tapi gelas dia macam mangkuk sup..kalau letak straw, straw tu tak boleh tegak..:P)
- RM 2.50

4) Tomyam Kelapa Muda (tom yam campur yang dihidang dalam kelapa muda)
- unik, rasa bleh tahan, pekat, pedas, lain dari yg lain, bleh korek isi kelapa dan makan dgn tomyam tu..tapi kuantiti sikit sangat berbanding dgn harga dia.. - RM 9.00

tu bukan air kelapa ye...

5) Chicken Chop (grill)
- biasa je...ade timun nipis 4 helai, coleslaw dalam 2 sudu besar...fries..saiz ayam tu kecik..sos black pepper dia bole tahan je laaaa...
- RM 10.00

6) Lamb Chop
- out! selaku penggemar kambing..abahgirls takkan datang jauh2 camni semata2 nak makan lamb chop dia..sama je macam chicken chop di atas, cuma tukar ayam dgn kambing je..
- RM 13.00

7) Bubur pisang
- nothing special
- RM ??
gambar semua blur sebab tak pakai flash..tempat tu agak gelap,
kalau pakai flash satu kedai akan menoleh ke meja kami nanti...
dan nanti ade org mengata "tu nak masukkan dalam blog la tu.."
hehehe sebab kitorang pun akan mengata kalau ade org buat camtu..:P

oh..sebelum balik..abahgirls membelek2 lagi menu dia....tetiba nampak tempe goreng..
terus order...dan tempe goreng dia mmg terbaik dari ladang..kuah kicap dia mmg sedap!
abahgirls hanya akan datang lagi ke sini kalau mengidam tempe tu.. harganya RM 2.50..

2 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen:

suez January 29, 2011 at 11:29 PM  

skrg ni kalo puji boleh tulis nama restoran, kalo kutuk kene tutup sikit nama, baru tak kene saman. heheh.

jellynajal January 30, 2011 at 9:46 AM  

kan? nak wat camtu la gak nanti.. hahaha

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP