The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Thursday, March 18, 2010

Malang bertimpa-timpa

Misi: Beli donut Big Apple kegemaran syasya
Lokasi : The Mines
Tarikh : 17 Mac 2010

Gambar lama : donut kegemaran syasya...

Kronologi...

6.45 pm
- mama baru sampai rumah..

7.00 pm
- abahgirls mencadangkan supaya pergi ke The Mines beli donut syasya (dah janji, tapi tak beli2 jugak..)
- mama setuju sebab dia pun nak beli baju baru (konon2 nak pakai 27 Mac..)

8.00 pm
- semua dah siap pakai baju jalan
- bertolak ke The Mines

8.20 pm
- tiba di lokasi
- shopping di F.O.S (beli baju mama, beg, seluar syasya & muya)

tak best la F.O.S mines...

9.20 pm
- bergegas ke Big Apple..malangnya pekerja2 sedang lap2 meja...
donut habiss (ke...dah taknak jual sebab nak balik cepat??)

- on the way tu nak singgah ke Nando's...plannya, mama & syasya beli donut, abah & muya tunggu kat Nando's order makanan....malangnya..mereka dah tak terima lagi customer...(baru 9.20 beb...takkan dah nak tutup??)

lapa pulak tengok gambo ni...

9.25 pm
- tak dapat Nando's... Kenny Roger pun bole la....malangnya, kat pintu masuk tertera "No Entry"...uik? kat sini pun sama jugak?

hai la ayam..belum boleh lagi kau ku cekik....

- mama & syasya bergegas ke level 4, menuju ke Dunkin' Donuts (tak dpt Big Apple, Dunkin' Donut pun jadilah..)...malang lagi...xde donut yg kaler pink..

sudah kehabisan....

10.00 pm
- meninggalkan The Mines dengan perasaan kecewa.....menuju ke BTHO, niat di hati nak makan Iman Celur steamboat...sekali lagi malang...tak meniaga pulak mamat tu (comfirm dah takkan pegi lagi!..banyak kali dah pegi tapi takde...)

2 hari bukak, 5 hari tutup..ape kes??

10.20 pm
- last2 makan kedai mamak dekat2 dgn rumah.....mee goreng + roti canai sudah...hilang selera nak makan yg best2...


berakhir suatu episode malang bertimpa-timpa...takde rezeki la tu..




2 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen:

suhanazainal April 4, 2010 at 8:55 AM  

big apple mines tu last week aku pegi, pukul 9.45pm memang dia dah lap2 meja, tapi kita masih boleh mintak donut ape kite nak n dia boleh buatkan.

pasal iman celur plak, apekate kalo korang plan nak datang malam tu, mintak aku pegi check dulu dia bukak ke tak. kalo aku ade kat area umah atau dapat pegi check la. sebab iman celur tu dalam 2km je dari umah aku.

abahgirls May 10, 2010 at 11:08 AM  

iman celur BTHO dah comfirm dah x wujud di situ.. :(

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP