The Jellikids - Kidswear

Custom made T-shirt

Thursday, March 25, 2010

Cerita Pasal Beras Lah Pulak

sebelum ni...
mama : abah..beras dah abis la...
abah: alamak.....

sebentar tadi...
mama : abah..beras dah abis la..
abah : yeke?? yesss...akhirnya...

mengapakah abahgirls bersikap sedemikian?
suke plak bila beras dah abis ye..?


begini kisahnya.....

sebelum2 ni, we all makan beras yang biasa2 je..
kengkadang beli Jasmin Super (yg gambar Jalalludin Hassan tu..)

[ tapi beras ni pun banyak gred jugak sebenarnya...
tapi packaging sama je...]

kengkadang beli Cap Rambutan..

[cap..cap..cappp..cap rambutan! (iklan)]

kengkadang beli yang seangkatan dengannya (range harga RM 13 - RM 15 utk 5 kilo)..maybe sebab dah biasa dgn sukatan airnya...pasal tu tak tukar beras lain..

abahgirls rasa macam nak try plak makan beras yg best2 skit..
beras siam ke..beras wangi ke...super special ke...sebab selama ni makan beras murah2 je...

maka, suatu hari abahgirls pun beli la beras yg hebat skit..
mula2 beli Thai King...nampak cam best..tapi tak sedap pun...sama je dgn yg sebelum ni..

[sila jangan terpengaruh dengan nama King itu ye..
takde maknanya pun...beras biasa2 je ni..]

tak puas hati punya pasal, next month beli plak beras Bird of Paradise AAA Thai Fragrant Rice...(harga dekat RM20 - 5 kg)

[kalau nasik beriani guna beras ni, mmg tak cukup 2 pinggan]

mlm tu jugak, mama dgn semangatnya masak beras ni
pehhh!...mmg best!..beras mahal lakatakan...

hari pertama makan, mmg gembira memakannya...siap tambah lagi
hari kedua, masih makan dengan senang hati..
hari ketiga, muka sudah takda senyum...makan pun agak slow..
hari keempat..kelima..keenam...terus hilang selera!

rupa2, tekak ni takleh terima beras jenis itu setiap hari..
sekali-sekala ok kot...
dah rasa mcm makan pulut pulak dah...
dia punya bau wangi tu pun dah jadi pembunuh selera...
nak buang, sayang pulak..macamana pun kene habiskan jugak

akhirnya hari ni habis jugak dia...
comfirm lepas ni kembali kpd beras RM 13...




Nasihat Pakar Pemakanan: Jangan makan nasik kalau nak kurus...tetiba..


2 org tlh mmbaca & terasa gatal tgn lalu mengomen:

suhanazainal April 4, 2010 at 8:49 AM  

bogheh sunwhite pun best jugak. sekadar mensuggest.

abahgirls May 10, 2010 at 11:06 AM  

akan ditorai..

Related Posts with Thumbnails

  © Blogger templates Brooklyn by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP